Stegeman wekt onbegrip met wisselbeleid PEC: 'Ik begrijp het niet en wil uitleg'

Stegeman wekt onbegrip met wisselbeleid PEC: 'Ik begrijp het niet en wil uitleg'

Gepubliceerd: maandag 21 september 2020 om 12:40ma 21-09-2020 om 12:40

Clint Leemans van PEC Zwolle maakte een zeer fraaie treffer tegen AZ, maar kijkt met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd in Alkmaar. De middenvelder is niet te spreken over het wisselbeleid van zijn trainer, vertelt hij tegen De Stentor.

PEC-trainer John Stegemen haalde Leemans voor de tweede keer dit seizoen vroegtijdig naar de kant. Dat schoot bij Leemans in het verkeerde keelgat. "Vorige week doe je het goed tegen Haps, nu tegen Wijndal. Althans, zo denk ik erover hé. Want als je er twee keer zo snel uit wordt gehaald heb ik mijn twijfels of de trainer er ook zo over denkt."

Leemans wil zo snel mogelijk duidelijkheid van Stegeman over zijn twee vroegtijdige wissels. "Lijkt me logisch toch? Ik begrijp het niet. En als ik iets niet begrijp, wil ik dat uitgelegd krijgen." De trainer van PEC heeft begrip voor de frustratie van Leemans, maar wisselde in het belang van het team. "Omdat ik AZ achter de verdediging pijn wilde doen. En dat kan alleen als je lengte in het spel krijgt."

AZ - PEC Zwolle eindigde zaterdag in een 1-1 gelijkspel. Beide ploegen eindigden met tien man. Calvin Stengs kreeg namens AZ vroeg in de eerste helft een rode kaart na een harde charge en Thomas Lam kon in de slotfase voortijdig douchen vanwege ntrappen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws