Gudde juicht ook: Dat Rutte het zo hard stelt, moet hij weten

Gudde juicht ook: "Dat Rutte het zo hard stelt, moet hij weten"

Gepubliceerd: maandag 21 september 2020 om 15:29ma 21-09-2020 om 15:29

Laatste update: maandag 21 september 2020 om 15:38ma 21-09-2020 om 15:38

FC Groningen-directeur Wouter Gudde begrijpt de harde woorden van Mark Rutte over juichende fans in stadions, maar vindt het zelf ook moeilijk om rustig op zijn stoeltje te blijven zitten bij een doelpunt. Hij hoopt op een mildere aanpak door de politiek.

"Toen we een kans misten kwam er een krachtterm uit, maar toen we scoorden stond ik heel hard te juichen. Ik heb in dit geval veel begrip voor de supporters", zegt Gudde maandag in gesprek met RTV Noord. De algemeen directeur hoopt op meer begrip vanuit de politiek voor de voetbalwereld. "Ik vind namelijk dat wij het gewoon heel goed hebben gedaan. In ons stadion werd keurig de 1,5 meter afstand in acht genomen. We lopen als sector ook voorop in vergelijking met andere branches."

Ook stelt Gudde dat er soepeler gedacht moet worden over evenementen in de buitenlucht. "Laat ik voorop stellen dat ik de positie van de premier heel goed begrijp. Ik zie ook dat de besmettingen oplopen, maar er ligt nog steeds heel weinig bewijs dat het virus zich in de buitenlucht snel verspreid. Ik vind echt dat er een verschil moet komen tussen binnen en buiten. Dat daar echt anders naar gekeken moet worden. En dat Rutte het zo hard stelt, dat moet hij weten", aldus Gudde, die zijn FC Groningen zondag met 0-1 zag winnen van ADO Den Haag.

Feyenoord kondigde maandag extra maatregelen aan na de opmerkingen van Rutte, die tegen de juichende en zingende fans zei: 'Je moet gewoon je bek houden, de wedstrijd kijken en niet schreeuwen'.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws