Jong AZ vernedert De Graafschap: tien doelpunten in knotsgekke wedstrijd

21-09-2020 20:39 Laatste update: 21:26
125

Jong AZ heeft in eigen huis gehakt gemaakt van De Graafschap. In totaal werden er tien doelpunten gemaakt: zeven door Jong AZ, drie door De Graafschap. De Superboeren verloren daarnaast Ralf Seuntjens met een op het oog ernstige blessure.

De Graafschap wist niet wat het overkwam op bezoek bij Jong AZ. Al voor rust kreeg de ploeg van trainer Mike Snoei vijf doelpunten tegen. Mohamed Taabouni (2x), Zakaria Aboukhlal, Thijs Oosting en Hakon Evjen zorgden ervoor dat De Superboeren al voor rust tegen een onoverbrugbare achterstand aankeken. Ralf Seuntjens maakte vlak voor rust een tegentreffer namens De Graafschap, maar verliet niet veel later het veld met een op het oog ernstige blessure. Hij werd op een brancard van het veld gedragen.

De Graafschap leek goed uit de startblokken te komen in de tweede helft: Elmo Lieftink schoot uit een hoekschop de tweede treffer voor de uitploeg tegen de touwen, maar van een comeback was geen sprake. Na ongeveer zeventig minuten spelen bracht Tijjani Reijnders de marge weer op vier: 6-2.

Met nog een kwartier te spelen pakte Hakon Evjen zijn tweede gele kaart van de avond. Een onnodige actie van de aanvaller, bij een ruime voorsprong. De Graafschap kwam een minuut later op 6-3, maar een slotoffensief bleef uit. Welgeteld twee minuten later schoot Aboukhlal met zijn tweede treffer van de avond het laatste sprankje hoop van De Graafschap aan diggelen: 7-3. Een flinke tik voor de ploeg uit Doetinchem.