Talent Cuenca neemt met één bekerwedstrijd op de teller afscheid van Barça

Talent Cuenca neemt met één bekerwedstrijd op de teller afscheid van Barça

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 14:41di 22-09-2020 om 14:41

Laatste update: dinsdag 22 september 2020 om 15:09di 22-09-2020 om 15:09

Jorge Cuenca heeft FC Barcelona na drie jaar verlaten. De twintigjarige verdediger kwam in 2017 over van Alcorcón, speelde sindsdien één bekerduel namens de Catalanen en is nu verkocht aan Villarreal.

Cuenca heeft een vijfjarig contract ondertekend en wordt direct uitgeleend aan Segunda División-club UD Almería. El Submarino Amarillo doet geen mededelingen over de betaalde transfersom, maar FC Barcelona houdt naar verluidt 2,5 miljoen euro over aan de jonge verdediger, die één optreden namens de hoofdmacht op zijn naam heeft staan: Cuenca speelde op 31 oktober 2018 een uurtje mee tijdens het Copa del Rey-treffen met Cultural Leonesa. Vorig seizoen zat hij vier keer op de bank tijdens een Primera División-wedstrijd.

Nu mag de verdediger in Almería bewijzen dat hij van waarde kan zijn voor zijn jeugdliefde Villarreal. Cuenca is geboren in Madrid, waar zijn vader in een zaalvoetbalteam met gele shirts speelde: de latere profvoetballer kreeg een geel Villarreal-shirt om zijn vader aan te moedigen en is sindsdien fan van de club, legt men uit via de officiële kanalen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws