'Barcelona en Suárez zijn het eens: spits spoedig gepresenteerd door Atlético'

'Barcelona en Suárez zijn het eens: spits spoedig gepresenteerd door Atlético'

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 23:45di 22-09-2020 om 23:45

Luis Suárez kan de overstap maken naar Atlético Madrid, waar hij mogelijk al woensdag wordt gepresenteerd. De 33-jarige Uruguayaan en FC Barcelona zijn het eens geworden over de voorwaarden waaronder hij mag vertrekken uit Camp Nou, zo verzekeren Spaanse media.

Suárez zat dinsdag om tafel met de clubleiding van Barça, waaronder voorzitter Josep Maria Bartomeu. Daarbij werden de laatste obstakels uit de weg geruimd. De Catalaanse club zal hem transfervrij naar Atlético Madrid laten gaan, maar heeft wel enkele bonussen bedwongen. Daarmee is een bedrag van naar verluidt drie miljoen euro gemoeid.

Eerder leek Barcelona alsnog roet in het eten te gooien. De Spaanse topclub was niet happig op een vertrek van de oud-Ajacied naar concurrent Atlético, maar tijdens het onderhoud draaide Bartomeu 'honderdtachtig graden', stelt Marca. Súarez zou al een principe-akkoord hebben met de Madrilenen over een contract tot medio 2022 en een jaarsalaris van negen miljoen euro netto.

Volgens Marca is de kans groot dat Atlético en Barcelona woensdag al de transfer aankondigen. Met het vertrek van Álvaro Morata naar Juventus is inmiddels ruimte gemaakt voor de komst van Suárez.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws