Van de Beek wordt meteen uitgeroepen tot man of the match bij basisdebuut United

23-09-2020 00:00
40

Manchester United heeft dinsdag met enige moeite de volgende ronde van het toernooi om de League Cup bereikt. Donny van de Beek kreeg tegen Championship-club Luton Town voor het eerst een basisplaats en werd meteen uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer kende afgelopen weekeinde een valse start in de Premier League. Op Old Trafford bleek Crystal Palace met 1-3 te sterk. Van de Beek was als invaller wel trefzeker en dinsdagavond debuteerde hij in de basis.

United, waar alleen Harry Maguire zijn basisplaats behield, kwam moeizaam voor de dag. Juan Mata kreeg de beste kans, maar hij vond doelman James Shea op zijn weg. Op slag van rust was het dan toch raak voor The Mancunians. Mata verzilverde een strafschop, nadat Brandon Williams onderuit werd gehaald.

In de tweede helft kreeg onder meer Van de Beek tot twee keer toe een mogelijkheid. Uiteindelijk zorgden invallers Marcus Rashford en Mason Greenwood voor de 0-3 eindstand. De oud-Ajacied was toen al gewisseld, maar werd wel uitgeroepen tot man van de wedstrijd.