'PSV krijgt 'nee' van Koeman: Barça-strop van acht miljoen euro dreigt'

'PSV krijgt 'nee' van Koeman: Barça-strop van acht miljoen euro dreigt'

23-09-2020 07:36
49

FC Barcelona heeft het huurvoorstel van PSV voor middenvelder Pedri van tafel geveegd. Trainer Ronald Koeman wil niet meewerken aan een vertrek van het talent.

Dinsdag kwam in Spanje naar buiten dat PSV Pedri graag een jaar op huurbasis zou overnemen van de Catalanen. Marca meldt nu dat Koeman daar dinsdagavond een stokje voor gestoken heeft. De coach gelooft dat de pas zeventienjarige Pedri een rol kan spelen bij Barcelona tijdens het huidige seizoen.

Het weigeren van het PSV-bod heeft ook een financiële reden. Barcelona betaalde vijf miljoen euro aan Las Palmas voor Pedri, en in de overeenkomst is een clausule opgenomen waarin staat dat de club nog eens acht miljoen euro moet betalen als het talent dit seizoen geen rugnummer krijgt voor de hoofdmacht. Alleen een verhuur aan een andere Spaanse club is toegestaan.

Daar lijkt Koeman op dit moment ook niet voor open te staan. "Hij is een geweldig talent, zeventien jaar oud en een belangrijke aankoop voor de toekomst", zei de coach vorige week. "Hij heeft met ons meegetraind en heeft de kwaliteiten om te spelen. We zullen zien hoeveel speelminuten hij zal krijgen."