'Ongezonde situatie' voor Ihattaren onder Van Bommel en Faber: 'Te zware last'

'Ongezonde situatie' voor Ihattaren onder Van Bommel en Faber: 'Te zware last'

Gepubliceerd: woensdag 23 september 2020 om 07:56wo 23-09-2020 om 07:56

Laatste update: woensdag 23 september 2020 om 08:21wo 23-09-2020 om 08:21

Mohamed Ihattaren heeft bij PSV moeite om mee te gaan in het regime van de nieuwe trainer Roger Schmidt. Volgens Arnold Bruggink heeft de spelmaker vorig seizoen te veel vrijheden gekregen van Mark van Bommel en Ernest Faber.

"Er is vorig seizoen een ongezonde situatie rondom Ihattaren ontstaan", zegt Bruggink in Trouw. "In verdedigend opzicht hoefde hij minder te doen, omdat ze vonden dat hij in balbezit het verschil moest maken voor PSV. Dat was een te zware last voor een 17-jarige."

Bruggink heeft geen twijfels over het voetbaltalent van Ihattaren, maar is benieuwd of hij mentaal zijn ontwikkeling kan doorzetten. "Nu hij zijn doel, het eerste van PSV, heeft bereikt, ben ik benieuwd welke volgende stappen hij gaat zetten. Daarbij is het mentale aspect bepalend. Ben je tevreden met wat je hebt of wil je echt de allerbeste worden? Het maakt het verschil tussen een heel goede voetballer en echte wereldtopper", aldus de analist.

Ihattaren werd tijdens de eerste wedstrijd tegen FC Groningen door Schmidt als invaller gebruikt en stond afgelopen zaterdag tegen FC Emmen in de basis. Na een uur spelen werd hij gewisseld.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws