Ronald de Boer in spanning: 'Ik ga genieten, maar het zal ook nagelbijten worden'

Ronald de Boer in spanning: 'Ik ga genieten, maar het zal ook nagelbijten worden'

Gepubliceerd: woensdag 23 september 2020 om 23:34wo 23-09-2020 om 23:34

Ronald de Boer is benieuwd hoe zijn broer Frank het er vanaf gaat brengen als bondscoach van het Nederlands elftal. Eerstgenoemde zit op het puntje van z'n stoel.

"Het is een erebaan. Ik ga genieten, maar het zal ook wel nagelbijten worden. Als hij de leiding heeft, is het voor mij best lastig. Je hoopt dat hij het goed doet, dus het wordt wel even nagelbijten", zegt De Boer bij FOX Sports.

De Boer ziet een functie als assistent-trainer niet zitten, zegt hij met een knipoog. "Ik heb nog een contract bij FOX, dat gaat niet zomaar. Het zou een droom zijn, maar ik vind dat de KNVB dat niet kan maken. De KNVB is een opleidingscentrum voor trainers en ik heb ook geen papieren. Daar moeten trainers lopen die hun papieren hebben."

Frank de Boer werd ontslagen bij Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United en dus staat de druk er vol op. "Hij heeft geen makkelijke periode achter de rug, al ging Atlanta redelijk tot goed. Die paar maanden bij Internazionale en Crystal Palace waren niet de leukste momenten van het trainersvak. Hij wil laten zien dat hij nog steeds is de trainer is van destijds bij Ajax en dat hij het nog in de vingers heeft."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Gaat De Boer slagen bij Oranje?

(3501 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws