Verwarring rondom Commissie Mijnals: 'Dan moet Tan kiezen wie bondscoach wordt'

Verwarring rondom Commissie Mijnals: 'Dan moet Tan kiezen wie bondscoach wordt'

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 06:50do 24-09-2020 om 06:50

De Commissie Mijnals is niet tevreden over de gang van zaken bij de aanstelling van Frank de Boer als de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Aan tafel bij Voetbalpraat van FOX Sports zijn de meningen verdeeld. 

De commissie werd opgericht om de KNVB en de Rijksoverheid 'in kennis en zo nodig daad te helpen in het realiseren van haar ambities waar het gaat om racisme, discriminatie en inclusiviteit in het voetbal.' Humberto Tan gaf woensdagavond aan boos te zijn, omdat de KNVB gekozen heeft voor 'de meest voor de hand liggende bondscoach'.

Het zorgt voor onduidelijkheid aan tafel bij Voetbalpraat. "Wordt de commissie niet gevraagd om mee te denken, over wie een mogelijke optie zou zijn? Dat gaat te ver waarschijnlijk?", begint Simon Cziommer. Dat lijkt Kees Kwakman geen goed idee. "Dan moet Humberto Tan kiezen wie bondscoach wordt."

Hans Kraay jr. begrijpt de kritiek van Tan niet. "Los van de Commissie Mijnals: als jij vier kandidaten hebt waaronder Henk ten Cate... Die is ietwat getint, zeg ik dat goed zo? Die hoorde bij de vier kandidaten, ze hebben ook met die vier gesproken. Dat heeft verder toch niets met de commissie Mijnals te maken?" Vincent Schildkamp begrijpt de beweegredenen van Tan juist wél. "Er gaat nog veel over gezegd worden", sluit hij af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws