ED: PSV heeft Europese inkomsten nodig, geen ruimte voor misser

ED: PSV heeft Europese inkomsten nodig, geen ruimte voor misser

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 11:43do 24-09-2020 om 11:43

PSV kan zich geen misser meer veroorloven in Europa. De club uit Eindhoven wil tussen 2020 en 2030 weer bij de Europese top-32 horen, maar heeft dan wel Europese successen nodig. Daarnaast is het voor PSV financieel van groot belang dat de groepsfase van de Europa League wordt gehaald dit seizoen.

Als de resultaten uit seizoen 2015/2016 niet meegerekend worden, staat PSV op een gedeelde 61e plek op de UEFA-ranglijst. Standard Luik, AC Milan en FCSB (Steaua Boekarest) staan op dezelfde plaats. Als je de ranglijst over de laatste tien jaar bekijkt staat PSV op de 36e plaats. Mocht de Europa League niet gehaald worden dit seizoen, zakt de ploeg van trainer Roger Schmidt ver weg op die ranglijst.

Het Eindhovens Dagblad geeft aan dat PSV zich financieel ook geen misser meer kan permitteren in Europa. Het coronavirus heeft ook in Eindhoven toegeslagen en deelname aan de groepsfase van de Europa League levert zes à zeven miljoen euro op. Na het verlies qua sponsoring en kaartverkoop kan de club die inkomsten simpelweg niet missen. 

PSV wil nog een extra topversterking binnenhalen voor dit seizoen. Het is daarom van groot belang dat er van NS Mura en vervolgens Alanyaspor of Rosenborg gewonnen wordt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Europa League PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws