Goed nieuws voor Ajax, Feyenoord, PSV, AZ en Willem II: meer wissels, 23 spelers

Goed nieuws voor Ajax, Feyenoord, PSV, AZ en Willem II: meer wissels, 23 spelers

24-09-2020 15:44 Laatste update: 16:11
36

De UEFA heeft besloten om ook komend seizoen vijf wissels toe te staan in de Champions League en de Europa League. Ook mogen clubs wedstrijdselecties van 23 spelers samenstellen. Eerst was dit 18. 

De nieuwe, tijdelijke, regel werd na de uitbraak van het coronavirus geïntroduceerd. Omdat de clubs met krappe speelschema's te maken kregen, mochten er twee extra wissels plaatsvinden. Die maatregel zal ook komend seizoen in stand worden gehouden. Clubs die Europees in actie komen moeten in de maanden oktober, november en december om de drie dagen een wedstrijd spelen. 

De verwachting is dat ook tijdens het EK, dat gelijk na het seizoen start, deze maatregel gaat gelden. Voor het al gekwalificeerde Ajax, Feyenoord en AZ betekent het in ieder geval dat zij komend seizoen in Europees verband meer mogen wisselen en meer spelers mogen meenemen naar wedstrijden. PSV en Willem II spelen donderdag in de derde voorronde van de Europa League tegen respectievelijk NS Mura en Rangers om een plekje in de play-offs.