Transfer, huur en nu toch transfer: Ajax neemt definitief afscheid van Botman

Transfer, huur en nu toch transfer: Ajax neemt definitief afscheid van Botman

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 17:12do 24-09-2020 om 17:12

Laatste update: donderdag 24 september 2020 om 17:15do 24-09-2020 om 17:15

Ajax heeft Sven Botman toch per direct aan Lille verkocht. Dat maken de Amsterdammers donderdag bekend. Vorige maand pasten beide clubs de transfer nog aan naar een huurdeal met verplichte optie tot koop. 

Ajax en Lille kwamen eind juli overeen dat de twintigjarige verdediger zou worden verkocht aan de Ligue 1-club, maar op 20 augustus werd bekend dat Botman eerst een jaar op huurbasis in Frankrijk aan de slag zou gaan. Daarbij werd afgesproken dat de jeugdinternational van Oranje uiterlijk op 1 juli 2021 definitief de overstap zou maken. Lille maakt dus nu al gebruik van de mogelijkheid om Botman definitief in te lijven.

'Aan alle inhoudelijke verplichtingen met betrekking tot een definitieve overgang is inmiddels echter voldaan, waardoor de transfer van de verdediger nu alsnog is afgerond', laat Ajax in een verklaring weten. Met de transfer is volgens diverse media zeven à acht miljoen euro gemoeid. SC Heerenveen ontvangt tien procent van de transfersom.

Botman is sterk begonnen aan zijn Franse avontuur. Hij kwam tot nu toe in alle vier Ligue 1-duels van Lille dit seizoen in actie.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws