Ajax wilde Heerenveen-talent: 'Op het eind kreeg ik zelfs shirt met mijn naam'

Ajax wilde Heerenveen-talent: 'Op het eind kreeg ik zelfs shirt met mijn naam'

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 18:43do 24-09-2020 om 18:43

Timo Zaal tekende in februari zijn eerste profcontract bij sc Heerenveen, maar ook Ajax deed verwoede pogingen om hem in te lijven. De zestienjarige verdediger vertelt tegen Feanfan over de Amsterdamse pogingen om hem binnen te halen.

"Ik had de keuze tussen Ajax en SC Heerenveen, daar heb ik best een tijd over getwijfeld", zegt de talentvolle Zaal, die tijdens de voorbereiding deel uitmaakte van de selectie van trainer Johnny Jansen. "Ik wil zo snel mogelijk bij een eerste elftal komen en ik denk dat dat bij Heerenveen het snelst mogelijk is. Als daarna het moment goed is, kan ik de volgende stap maken."

De interesse uit Amsterdam was desondanks serieus. "Ik was thuis toen ik werd gebeld dat Ajax ook interesse had. Ik ben drie keer bij De Toekomst geweest om met ze in gesprek te gaan. Daar kreeg ik een rondleiding en verschillende gesprekken. Op het eind kreeg ik zelfs een Ajax-shirt met mijn naam erop", onthult Zaal. 

De jonge verdediger wil echter eerst doorbreken bij Heerenveen. "Na Heerenveen hoop ik nog een mooie stap te maken in Nederland. Daarna zou ik graag naar Engeland willen. Bij Ajax hadden ze ook al tegen mij gezegd dat ze op me zouden blijven letten en als ik me zou bedenken kan ik altijd bellen. Dus die lijntjes zijn er nog." 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws