Ophef over feest van Willem II-supporters in Tilburg: alle coronaregels overboord

Ophef over feest van Willem II-supporters in Tilburg: alle coronaregels overboord

24-09-2020 21:10
143

Opvallende beelden uit Tilburg: een grote groep Willem II-supporters viert donderdagavond feest in de stad. Daarbij worden de coronaregels niet nageleefd, maar de gemeente ziet vooralsnog geen probleem.

Een groot aantal supporters van Willem II heeft zich sinds donderdagmiddag verzameld naast de Euroscoop om op een groot scherm naar de Europa League-wedstrijd tegen Rangers FC te kijken. Dat de coronaregels niet worden nageleefd, vindt de gemeente niet erg: er is een vergunning afgegeven, meldt Omroep Brabant.

"Voor het eerst in vijftien jaar spelen we Europees voetbal. En daar zijn we trots op", reageert woordvoerder Irma van Gaalen desgevraagd. "We zijn niet gek en we weten ook wel dat er dan gefeest wordt." Ze zegt niet geschrokken te zijn. "Wij zien vooral beelden van mensen die hun handen bij binnenkomst ontsmetten."

Ondertussen is er veel commentaar op het feit dat de gemeente het Willem II-feest toestaat, helemaal nu het aantal coronabesmettingen ook in Tilburg snel oploopt. Van Gaalen: "We hadden de keuze om onze kop in het zand te steken en dan krijg je feestjes achter de voordeur. Maar wij hebben gekozen voor een zichtbaar feestje in het openbaar."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie