Streuer zoekt verder naar 'nummer 10' voor Twente: 'Die boodschap was duidelijk'

Streuer zoekt verder naar 'nummer 10' voor Twente: 'Die boodschap was duidelijk'

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 08:14vr 25-09-2020 om 08:14

Jan Streuer wist de FC Twente-selectie vanaf bijna nul op te bouwen naar een kwalitatief goed elftal. De technisch directeur zoekt nog één versterking en is het niet eens met de kritiek op zijn beleid.

Twente is nog op zoek naar een aanvallende middenvelder. Jurgen Ekkelenkamp van Ajax stond bovenaan het lijstje, maar hij mag niet weg uit Amsterdam na het vertrek van Donny van de Beek naar Manchester United. "Er is gezegd dat hij niet verhuurd mag worden, dus daar ga ik van uit. Die boodschap was duidelijk", aldus Streuer in gesprek met De Telegraaf. "We hebben een lijstje met spelers voor die positie en hebben nog twee weken. Die nummer tien gaat er wel komen."

Streuer stond voor een loodzware taak toen hij eerder deze zomer binnenkwam bij Twente. De volledige technische staf én selectie moesten opnieuw opgebouwd worden. "Met de trainer heb ik heel prettig en relaxt samengewerkt. Vooraf was er het beeld van FC Twente als een onrustige en moeilijke club, maar dat heb ik nog niet gemerkt."

Huurlingen
Er is niet alleen lof voor de technisch directeur, die een leger aan huurlingen naar Enschede haalde. Streuer is het niet eens met de kritiek. "Kwaliteit moet voorop staan. Het belangrijkste is om een goed elftal te hebben en niet in de problemen te komen. Het was helemaal niet moeilijk geweest om een selectie met alleen eigen spelers samen te stellen, maar dan beschik je over minder kwaliteit. De huurlingen maken ons alleen maar beter en nu hebben we een jaar de tijd om voor volgend seizoen naar andere opties te zoeken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws