Vitesse-trainer Letsch wil vernieuwing: 'Alles is hier georiënteerd op Ajax'

Vitesse-trainer Letsch wil vernieuwing: 'Alles is hier georiënteerd op Ajax'

25-09-2020 08:29
96

Thomas Letsch wil dit seizoen verrassen in de Eredivisie. De Duitse trainer laat Vitesse Vollgass-voetbal spelen en wil afstappen van het heersende 4-3-3-principe in Nederland.

Letsch wil vernieuwend voetbal spelen met Vitesse dit seizoen. "Onze speelwijze zie je in Nederland nog niet echt veel. Ik denk dat meeste teams in de Eredivisie de laatste jaren hetzelfde systeem spelen, gebaseerd op 4-3-3, opbouwen over veel schijven en balbezit", vertelt de trainer in gesprek met Voetbal International.

De Vitesse-trainer wil een nieuwe speelwijze naar Nederland brengen en wijst daarbij naar Ajax. "Alles is hier de laatste jaren georiënteerd op Ajax en daarom denk ik dat het een mooie uitdaging is wat nieuwe ideeën toe te voegen", vervolgt Letsch. "Waar ik niet tegen kan is dat eeuwige getik achterin, daar kan ik echt boos om worden. Balbezit om het balbezit. Ik eis risico’s in het spel", sluit hij af.

De mannen van Letsch krijgen zaterdag de kans om zich te laten zien: om 21.00 uur wordt er afgetrapt tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA.