Jans baalt: Zo'n gigant wil iedereen graag op de Nederlandse velden zien

Jans baalt: "Zo'n gigant wil iedereen graag op de Nederlandse velden zien"

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 11:55vr 25-09-2020 om 11:55

Ron Jans treft vrijdagavond met FC Twente zijn oude club FC Groningen, en vindt het jammer dat Arjen Robben niet in actie kan komen tijdens het Eredivisie-duel.

"Want zo'n gigant wil iedereen graag op de Nederlandse velden zien", zegt Jans in Tubantia. "Bij het bekijken van beelden van FC Groningen zag je Robben regelmatig langs flitsen en dat is voor elke liefhebber een genot. Arjen is de grootste speler die de opleiding van Groningen ooit heeft voortgebracht."

Het ontbreken van Robben, die tijdens de openingswedstrijd tegen PSV uitviel met een liesblessure, betekent niet dat Jans en FC Twente een makkie gaan krijgen. "Want Danny Buijs heeft er een heel goed georganiseerde ploeg van gemaakt, die de ruimtes klein maakt en daardoor lastig te bespelen is", zegt de coach, voor wie dit duel een bijzondere is. "Mijn voetbal-dna bestaat voor 50 procent uit PEC Zwolle en 50 procent uit FC Groningen. Dit duel is voor mij daarom anders dan tegen een andere tegenstander. Ik ken zoveel mensen bij Groningen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat gaat FC Twente-FC Groningen worden?

(649 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws