Lampard geeft uitsluitsel over Ziyech: definitief géén Premier League-kraker

Lampard geeft uitsluitsel over Ziyech: definitief géén Premier League-kraker

25-09-2020 14:56 Laatste update: 14:59
66

Hakim Ziyech is op de weg terug bij Chelsea. Frank Lampard, manager van The Blues, hoopt over ongeveer twee weken een beroep op de oud-Ajacied te kunnen doen.

Ziyech maakte deze zomer voor veertig miljoen euro de overstap van Ajax naar Chelsea en raakte in zijn eerste optreden voor de Londense grootmacht geblesseerd aan zijn knie. Sindsdien stond hij niet meer op het veld. De wedstrijden tegen Brighton, Liverpool (Premier League) en Barnley (League Cup) moest hij laten schieten.

Na vier weken revalideren nadert Ziyech een rentree. Hij traint weer met de selectie op het veld. "Hopelijk is hij over een week of twee weer helemaal inzetbaar", meldt Lampard. Ziyech ontbreekt tegen West Bromwich Albion (zaterdag) en Tottenham Hotspur (dinsdag) sowieso nog.

Het kapitaalkrachtige Chelsea roerde zich deze zomer nadrukkelijk op de transfermarkt. Naast Ziyech versterkte de nummer vier van het afgelopen Premier League-seizoen zich Ben Chilwell, Thiago Silva, Kai Havertz en Timo Werner. Deze week kwam doelman Edouard Mendy voor 24 miljoen over van Stade Rennes.