De Boer plaagt Oranje-aanvoerder Van Dijk: Hij is nog lang niet zover

De Boer plaagt Oranje-aanvoerder Van Dijk: "Hij is nog lang niet zover"

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 15:25vr 25-09-2020 om 15:25

Frank de Boer heeft voor zijn presentatie als bondscoach van het Nederlands elftal uitgebreid gesproken met Virgil van Dijk. De Oranje-aanvoerder is blij met de aanstelling, aldus De Boer.

"Het was leuk om elkaars stem even te horen", zei De Boer vrijdagmiddag tijdens zijn eerste persconferentie in Zeist. "Daarnaast heb ik even gepolst hoe hij erin zit. Hij is een heel belangrijke pion, een verlengstuk van de coach. Als ik straks op 5 oktober de groep aanspreek, weet ik wat er een beetje speelt, waar hij tevreden over is, wat beter kan, wat goed is en waar we niet aan moeten zitten."

Bij zijn presentatie kreeg De Boer het Oranje-shirt met rugnummer 4, dat normaliter wordt gedragen door Van Dijk. "Ik geef hem heel graag af aan Virgil, want hij heeft het ook zeer verdiend", lacht de bondscoach voor de camera van FOX Sports. "Er komt altijd weer een nieuwe generatie en hij doet het met verve." De Boer deelt nog wel een steekje onder water uit. "Volgens mij heb ik 72 keer de aanvoerdersband gedragen, dus hij moet nog even een tijdje. Hij is nog lang niet zover", besluit hij met een knipoog.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws