'FC Utrecht nadert akkoord met Leeds United over verrassende transfer Kerk'

'FC Utrecht nadert akkoord met Leeds United over verrassende transfer Kerk'

Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2020 om 06:48za 26-09-2020 om 06:48

Niet Cagliari of Hellas Verona, maar Leeds United lijkt de volgende club van Gyrano Kerk te gaan worden. De Premier League-promovendus is dicht bij een akkoord met FC Utrecht.

Dat meldt De Telegraaf zaterdag. Cagliari en Hellas leken de belangrijkste kandidaten voor de handtekening van Kerk, maar de kans is groot dat Leeds de twee Serie A-clubs af gaat troeven. De Engelse club, waar trainer Marcelo Bielsa de trainer is, betaalt mogelijk tien miljoen euro voor Kerk. Dat is althans het bedrag waar Utrecht volgens De Telegraaf op inzet.

Vorige week werd duidelijk dat Cagliari serieus in de markt was (of nog steeds is) voor Kerk. De club bevestigde de interesse in de aanvaller en liet weten met Utrecht te onderhandelen. Kerk, die met Cagliari al rond was, heeft aangegeven open te staan voor een avontuur in het buitenland. Hij heeft bij Utrecht nog een contract tot 2023. 

Kerk maakte in 2012 de overstap van Zeeburgia naar de jeugdopleiding van Utrecht. Hij brak in het seizoen 2017/2018 definitief door bij de club uit de Domstad.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Past Kerk in de Premier League?

Ja
83%
Nee
17%
(1594 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws