Telegraaf: Kerk bereikt akkoord over vierjarig contract, Sardijnse transfer lonkt

Telegraaf: Kerk bereikt akkoord over vierjarig contract, Sardijnse transfer lonkt

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 09:42di 22-09-2020 om 09:42

Laatste update: dinsdag 22 september 2020 om 09:44di 22-09-2020 om 09:44

Gyrano Kerk lijkt hard op weg naar Sardinië. Volgens De Telegraaf heeft de aanvaller van FC Utrecht al een akkoord bereikt met Serie A-club Cagliari over een contract voor vier seizoenen.

De nummer 14 van het vorige seizoen streed samen met Hellas Verona om Kerk: beide clubs hadden al een bod neergelegd in De Galgenwaard, schreef De Telegraaf eerder op de dinsdag al. Inmiddels heeft Cagliari ook met de aanvaller zelf gesproken: club en speler zijn het volgens de ochtendkrant eens geworden. Nu is het wachten op een akkoord met FC Utrecht, dat naar verluidt minstens tien miljoen euro wil incasseren. Cagliari zou nog niet verder dan zeven miljoen zijn gegaan.

Kerk heeft een topseizoen achter de rug – elf goals en twaalf assists – en speelde zich internationaal in de kijker: clubs uit meerdere landen hadden interesse, maar de Italiaanse gegadigden zijn vooralsnog het meest concreet. De 24-jarige Amsterdammer verlengde in 2019 zijn contract en ligt nog drie jaar vast in De Galgenwaard. Als aan de vraagprijs wordt voldaan, lijkt FC Utrecht bereid om mee te werken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws