'Kudus kan internationale topspeler worden bij een van de grote Europese clubs'

'Kudus kan internationale topspeler worden bij een van de grote Europese clubs'

Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2020 om 13:51za 26-09-2020 om 13:51

FC Nordsjaelland-trainer Flemming Pedersen gunde Mohammed Kudus zijn debuut in het profvoetbal en heeft hoge verwachtingen van de Ghanees. Hij voorspelt dat de twintigjarige middenvelder een succes gaat worden bij Ajax.

"Voor mij zijn Ajax en hij een perfecte match. Ik ken de club goed, heb er een paar goede vrienden zitten, en in Amsterdam ligt net als bij ons de focus op ontwikkelen", zegt Pedersen tegen de NOS. "Als Kudus de vrijheid krijgt om te laten zien wat hij kan, kan hij snel een fanfavoriet worden. Fans houden van dit soort spelers."

Wel benadrukt Pedersen dat Kudus zich nog moet ontwikkelen en volwassen moet worden. "Maar als hij de vrijheid krijgt, en die krijgt hij in het Ajax-systeem, dan ontwikkelt hij zich heel snel en kan hij een internationale topspeler worden bij een van de grote Europese clubs."

Pedersen omschrijft de linkspoot als een verlegen jongen. "Hij is heel bescheiden, praat niet zoveel. Maar ik denk dat dat ook onderdeel is van de Ghanese cultuur. Als je met hem praat, heeft hij zijn eigen mening. Hij schreeuwt het alleen niet van de daken, nee. Ik heb hem weleens vergeleken met een kat. Hij heeft veel zelfdiscipline, maar houdt er ook van om zijn eigen gang te gaan. Zeker op het veld."

"Soms doet hij zeer onverwachte dingen, dat maakt hem uiteraard een hele speciale speler. Onvoorspelbaar", aldus Pedersen, die Kudus vorige week tegen RKC Waalwijk zag uitblinken als controleur. "Hij is bovenal een aanvallende speler", benadrukt de coach van Nordsjaelland.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Kudus de absolute wereldtop halen?

Ja, dat gaat hem lukken
86%
Nee, daarvoor komt hij tekort
14%
(1646 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws