'Gauw paniek in het Rotterdamse': 'We kunnen na 5 wedstrijden op 0 punten staan'

'Gauw paniek in het Rotterdamse': 'We kunnen na 5 wedstrijden op 0 punten staan'

Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2020 om 17:16za 26-09-2020 om 17:16

Sparta-trainer Henk Fraser wacht na twee Eredivisie-speelrondes nog op zijn eerste punt, maar weigert in paniek te raken. De Kasteelheren verloren van Ajax (0-1) en Vitesse (2-0) en doelman Benjamin van Leer ging in beide wedstrijden in de fout.

Fraser behield echter het vertrouwen in zijn doelman, die ook tegen PEC Zwolle onder de lat mocht beginnen. "Vind ik te snel na twee wedstrijden. We liggen allebei onder een vergrootglas, zowel ik als hij. We hebben zeker ook mogelijkheden gehad tegen Ajax en Vitesse. Dan praat men over de keeper. Maar als ik net zo kritisch ben op de aanvallers, moet ik voorin ook wisselen. Maar daar heb ik nog niemand over gehoord", verklaarde Fraser vanuit Zwolle in gesprek met FOX Sports.

Na de wedstrijd tegen PEC wacht Sparta wéér een loodzwaar tweeluik: eerst AZ-thuis, daarna Feyenoord-uit. "Ik merk in het Rotterdamse al gauw paniek, maar we hebben wel tegen Ajax en Vitesse gespeeld", relativeert Fraser. "Mijn spelers zijn ook heel volwassen. Dit kan ook een scenario zijn: het is niet te hopen, maar we kunnen na vijf wedstrijden op nul punten staan. Mijn spelers zullen niet zo snel in paniek raken, ik zal niet zo snel in paniek raken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws