PEC tikt 'rood' Sparta na rust van de mat: vier corners doorslaggevend in Zwolle

PEC tikt 'rood' Sparta na rust van de mat: vier corners doorslaggevend in Zwolle

Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2020 om 18:22za 26-09-2020 om 18:22

Laatste update: zaterdag 26 september 2020 om 18:24za 26-09-2020 om 18:24

Sparta Rotterdam heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen verloren. Op bezoek bij PEC Zwolle werd er kansloos met 4-0 verloren. Lang ging het gelijk op, maar na de rode kaart voor Mica Pinto liep Sparta constant achter de feiten aan.

Er gebeurde vrij weinig in de eerste helft, maar in de blessuretijd van het eerste bedrijf ontbrandde de wedstrijd opeens volledig. Mica Pinto zorgde er met een opzettelijke handsbal voor dat de bal op de stip ging, maar nog belangrijker: hij kon meteen gaan douchen met een rode kaart op zak. Reza Ghoochannejhad faalde niet vanaf de strafschopstip en maakte de 1-0.

PEC kwam vervolgens prima uit de kleedkamer. Er waren nog geen tien minuten gespeeld in de tweede helft of er stond een 3-0 tussenstand op het scorebord. Reza zette PEC op 2-0, niet veel later was het Clint Leemans die de wedstrijd besliste door de derde van de dag te maken voor de thuisploeg. Hij vierde zijn doelpunt op opvallende wijze.

Bij Sparta was het geloof na de derde PEC-treffer volledig weg. De thuisploeg domineerde met een man meer en kwam geen moment in de problemen. Yuta Nakayama, de vervanger van Thomas Lam in de PEC-defensie, mocht na ongeveer zeventig minuten spelen nog een hoekschop volledig vrij inkoppen achter een kansloze Benjamin van Leer: 4-0.

Het is een dramatische start in de Eredivisie voor Sparta, dat op nul punten blijft staan. De komende weken zal het niet veel makkelijker worden voor de Rotterdammers met wedstrijden tegen AZ en Feyenoord. Voor PEC zal de overwinning als een bevrijding voelen. Het is de eerste overwinning voor de Blauwvingers dit seizoen, waardoor de ploeg van trainer John Stegeman op vier punten komt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws