NAC Breda op stoom in KKD: doelman Müller maakt geen indruk bij PSV-debuut

26-09-2020 18:25 Laatste update: 18:32
30

NAC Breda gaat als de brandweer in het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Ook het vijfde duel, met Jong PSV, werd winnend afgesloten. Het ging moeizaam, maar aanwinst Lewis Fiorini besliste in de tweede helft de wedstrijd met de 2-1.

Het was een beginfase om van te smullen in Breda. Nigel Thomas zetten de gasten uit Eindhoven al na vijf minuten spelen op een 0-1 voorsprong. De middenvelder van Jong PSV kopte een voorzet heerlijk achter NAC-keeper Nick Olij.

Lang kon de ploeg van trainer Peter Uneken echter niet genieten van de voorsprong. Moreno Rutten zette drie minuten later alweer de gelijkmaker op het scorebord. Het was zijn eerste treffer in het shirt van NAC: hij werkte een voorzet vanaf links goed achter doelman Vincent Müller, die zijn debuut maakte in Eindhoven. De sluitpost kwam deze week over van Würzburger Kickers, maar zag er bij de 1-1 niet helemaal goed uit.

Debuut Müller
Müller eiste na dertig minuten spelen meteen een hoofdrol op. Huseyin Dogan mocht aanleggen vanaf de strafschopstip na een domme overtreding van Mathias Kjölö in het eigen strafschopgebied. De Jong PSV-doelman redde zijn ploeggenoot: hij hield de slecht geschoten strafschop klemvast uit zijn doel.

In de tweede helft maakte Lewis Fiorini uiteindelijk het verschil voor de thuisploeg. Fiorini, die overkwam van Manchester City, schoot de bal in het net na een mooie actie buiten het strafschopgebied van Jong PSV: 2-1. Ook bij deze treffer zag Müller er niet geweldig uit.

Het zorgt ervoor dat NAC na vijf gespeelde wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie de koppositie in handen heeft. De mannen van trainer Maurice Steijn wonnen vooralsnog alle wedstrijden en willen een serieuze gooi gaan doen naar promotie naar de Eredivisie.