Kritiek op gedrag Ajax-spelers: 'Ze willen je naaien met gele en rode kaarten'

Kritiek op gedrag Ajax-spelers: 'Ze willen je naaien met gele en rode kaarten'

Gepubliceerd: zondag 27 september 2020 om 07:10zo 27-09-2020 om 07:10

Oussama Tannane heeft zich tijdens de uitwedstrijd van Vitesse in Amsterdam gestoord aan het gedrag van de spelers van Ajax. De spelmaker van de Arnhemmers botste onder meer met Nicolás Tagliafico.

"Ajax kennende, die vallen heel snel, ook al raak je ze niet aan. Vooral die Zuid-Amerikanen kunnen dat goed. Je hoeft ze alleen maar aan te raken en ze liggen gillend op de grond", zegt Tannane na de 2-1 nederlaag van Vitesse tegen FOX Sports. Hij baalt onder meer van Tagliafico. "Ik raak hem niet eens aan, hij viel huilend en twee minuten later loopt hij weer normaal."

Tannane kan weinig begrip opbrengen voor het gedrag van de Ajacieden. "Het zijn trucjes, slim maar wel irritant. Het hoort niet in de voetballerij. Deze jongens willen je gewoon naaien met gele en rode kaarten. Dat vind ik niet kunnen. Ik krijg ok trappen, maar ga gewoon door."

Over het spel van Vitesse was Tannane beter te spreken. Hij zag dat de Arnhemmers grote kansen kregen. "Het lag aan onszelf. Het is zeker onverdiend dat zij hier de winst pakken. Misschien was een gelijkspel terecht geweest, maar ik denk wel dat wij meer kansen hebben gecreëerd dan Ajax. We hebben ballen getoond en het laten zien. Ik ben wel heel trots op het team, dat we alles hebben gegeven om de punten hier te pakken. Tegenstanders moeten rekening met ons houden."

De aanvallende middenvelder heeft het uitstekend naar zijn zin onder coach Thomas Letsch, die hem veel vrijheid geeft. "Ik ben een technische speler, een echt Amsterdams schoffie die altijd op straat heeft gespeeld. Zo wil ik ook de wedstrijd spelen en dat hebben jullie de laatste tijd gezien."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws