Spugende Schalke-speler onder vuur te midden van crisis: 'Een ongeluk'

Spugende Schalke-speler onder vuur te midden van crisis: 'Een ongeluk'

27-09-2020 09:54
17

Schalke 04-speler Ozan Kabak ligt onder vuur in Duitsland, omdat hij in het duel met Werder Bremen naar tegenstander Ludwig Augustinsson zou hebben gespuugd. De Turks international biedt zijn excuses aan, maar benadrukt wel dat een verkeerd beeld is gewekt.

Kabak maakte tijdens de 1-3 thuisnederlaag van Schalke een overtreding op Augustinsson. Toen de linksback van Bremen op de grond lag zou de verdediger van Die Königsblauen ook nog naar hem hebben gespuugd.

'Ik wil mijn oprechte excuses aan Ludwig Augustinsson aanbieden', schrijft Kabak op Twitter. 'Het was niet mijn intentie, het was een ongeluk. Ik mikte niet op hem. De camarahoek zorgt voor een bedrieglijk beeld van het incident. Ik heb nooit naar een tegenstander gespuugd en zal dat ook nooit doen. Het was erg ongelukkig, maar desondanks wil ik Augustinsson toch mijn excuses aanbieden.'

Kabak ontsnapte aan een straf, maar kreeg zes minuten voor tijd alsnog zijn tweede gele kaart. De crisis in Gelsenkirchen neemt daardoor toe. Schalke wist sinds 17 januari geen wedstrijd meer te winnen in de Bundesliga. Op de eerste speeldag van dit seizoen werd al met 8-0 verloren van Bayern München.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie