Steijn ziet gewilde Van Hooijdonk twijfelen: 'Hij heeft heel mooie toekomst'

Steijn ziet gewilde Van Hooijdonk twijfelen: 'Hij heeft heel mooie toekomst'

27-09-2020 10:15 Laatste update: 10:25
25

Sydney van Hooijdonk was zaterdagavond opnieuw belangrijk voor NAC Breda tijdens de 2-1 overwinning op Jong PSV. Toch is de toekomst van de spits in het Rat Verlegh Stadion nog onduidelijk. Trainer Maurice Steijn hoopt dat hij blijft.

Van Hooijdonk staat na vijf duels in de Keuken Kampioen Divisie op vier treffers, maar hij verlengde zijn aflopende contract nog niet. "Hij heeft inderdaad nog niet verlengd", reageert Steijn in de talkshow van Kees Jansma bij Voetbal International. "Ik hoop dat er maandag meer duidelijkheid komt, dan gaat zijn management weer met de club praten. Ik wil Sydney graag houden, dat heb ik vanaf dag één aangegeven, maar hij twijfelt toch of hij moet blijven."

Steijn is duidelijk. "Ik wil Sydney niet kwijt. Hij is jong, talentvol en heeft denk ik een heel mooie toekomst. Maar Sydney wil spelen. Hij zei letterlijk: Als dat bij NAC niet kan, dan wil ik weg."

"Er is nog niets duidelijk", laat Van Hooijdonk zelf weten aan BN DeStem. "Maandag zal ik de beslissing nemen. Dan zal mijn keuze daarna naar buiten komen." De spits verkeert in goede vorm en is dan ook gewild. "Ik ga niet zeggen dat ik blijf. Het is fifty-fifty."