Afellay baalt van PSV-afscheid: 'Ik moest het van de TD vernemen, jammer'

Afellay baalt van PSV-afscheid: 'Ik moest het van de TD vernemen, jammer'

27-09-2020 12:17
71

Ibrahim Afellay streek in de zomer van 2019 weer neer bij zijn oude club PSV, maar die samenwerking bleef beperkt tot één jaar. De nieuwe trainer Roger Schmidt had hem niet meer nodig, hoorde Afellay van technisch directeur John de Jong.

De 34-jarige Utrechter baalt van de samenloop van omstandigheden. "Dan komt er een nieuwe trainer. Ik vond het wel jammer dat hij niet in een persoonlijk gesprek vertelde dat hij geen rol zag weggelegd voor mij. Dat moest ik vernemen van de technisch directeur", aldus Afellay in het FOX Sports-programma Goedemorgen Eredivisie. "Maar dat is zijn goed recht. Life goes on."

Afellay sloot het seizoen 2019/2020 uiteindelijk af met vier officiële optredens. Tijdens de eerste seizoenshelft was hij bezig met wedstrijdfit worden, vervolgens kreeg hij een rode kaart tegen FC Twente én brak het coronavirus uit. "Ik was uiteindelijk waar ik zijn wilde, na een hele tijd revalideren", aldus de spelmaker. "Ik moest wachten op mijn kans en die zou uiteindelijk komen. De trainer (Ernest Faber, red.) kwam naar me toe op maandagochtend en zei: je gaat dit weekend weer starten. Maar toen was alles afgelopen..."