Wondergoal Senesi helpt Feyenoord over het dode punt heen in vermakelijk duel

Wondergoal Senesi helpt Feyenoord over het dode punt heen in vermakelijk duel

Gepubliceerd: zondag 27 september 2020 om 14:08zo 27-09-2020 om 14:08

Feyenoord heeft de rug gerecht na de uitglijder tegen FC Twente en heeft zijn tweede thuiswedstrijd van het Eredivisie-seizoen gewonnen. De stadionclub had het echter niet makkelijk tegen ADO Den Haag, in een duel dat gekleurd werd door opvallende VAR-beslissingen en een fenomenale omhaal van Marcos Senesi.

Trainer Dick Advocaat zat niet ruim in zijn verdedigers en moest improviseren: Eric Botteghin is weggevallen met een blessure, Uros Spajic is voorlopig niet speelgerechtigd en Lutsharel Geertruida vormde samen met Senesi het hart van de defensie. Tijdens de warming-up viel Nicolai Jörgensen bovendien weg, waardoor Róbert Bozeník op het laatste moment moest aantreden. Feyenoord kwam tot overmaat van ramp al snel op achterstand: Geertruida verzuimde een pass van Kees de Boer te onderscheppen en Jonas Arweiler zorgde voor de 0-1.

Feyenoord moest even bijkomen en Justin Bijlow moest zijn ploeg tot twee keer toe op de been houden. Collega Luuk Koopmans kreeg het aan de andere kant steeds drukker, bleef aanvankelijk overeind, maar moest na een half uurtje toch vissen: Geertruida herpakte zich na zijn fout en kopte met overtuiging de 1-1 binnen. Feyenoord bleef op de poort beuken en ging daar in de tweede helft – nadat debutant João Teixeira en Luciano Narsingh erin waren gekomen voor Orkun Kökcü en Bryan Linssen – mee door.

Na een uur spelen was het Senesi die op onnavolgbare wijze voor 2-1 zorgde. De Argentijn verbijsterde Koopmans en de volledige ADO-defensie met een spectaculaire omhaal. Terwijl het publiek nog bezig was met nagenieten, kreeg ADO een penalty: Arweiler versierde hem in duel met Bijlow. De Duitser nam zelf plaats, maar zijn slappe inzet werd klemvast gepakt door Bijlow. Die kwam echter te vroeg van zijn lijn af, vond de VAR: de penalty moest overgenomen worden en Shaquille Pinas schoot wél raak.

Ook nu liet de volgende treffer niet lang op zich wachten: Luciano Narsingh schoof amper twee minuten na de 2-2 de 3-2 binnen. Feyenoord kwam nog met de schrik vrij na een komisch misverstand tussen Bijlow en Senesi en gooide het duel in de slotfase definitief in het slot: Teixeira schoot de bal tegen de hand van Pinas en arbiter Dennis Higler wees naar de stip, hoewel de VAR hem nog op andere gedachten wilde brengen. Steven Berghuis schoot de bal bijna door het net heen: 4-2.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws