Sneijder reageert woedend op racismerel: 'Ik reken op sancties van de KNVB'

Sneijder reageert woedend op racismerel: 'Ik reken op sancties van de KNVB'

Gepubliceerd: zondag 27 september 2020 om 14:28zo 27-09-2020 om 14:28

Wesley Sneijder is boos. Een jeugdelftal van de Vleutense amateurclub PVCV verspreidde dit weekend via Instagram een racististisch bericht over tegenstander DHSC, de club waar Sneijder actief is.

PVCV JO17-2 zou het opnemen tegen een jeugdelftal van DHSC. 'Morgen onze eerste interland tegen DHSC', luidde het bericht, waarbij het DHSC-logo was vervangen door een Marokkaanse vlag. 'Kom gerust kijken, spektakel gegarandeerd. De vraag is niet of er gevochten gaat worden, maar hoeveel mensen Frenk KO gaat slaan. Vergeet niet je paspoort en extra sloten voor je fiets mee te nemen.'

Inmiddels heeft PVCV zich gedistantieerd van het bericht en excuses aangeboden aan DHSC. "Hier zit je als club echt niet op te wachten", reageert DHSC-voorzitter Hans Berrens tegenover RTV Utrecht. "Maar dat heb je met dat hele gedoe rond social media. We zijn er echt niet blij mee. PVCV heeft zijn excuses aangeboden en wij hebben dat aanvaard."

Sneijder veroordeelt het incident scherp. 'Racisme moet hard aangepakt worden. Wat nou als wij als DHSC zelf gereageerd zouden hebben? Het antwoord kan ik wel invullen. Dan hadden we een heel groot probleem gehad', reageert hij. 'Ik reken op sancties van de KNVB. Dit kunnen en mogen we niet accepteren noch tolereren.' De voetbalbond heeft laten weten het voorval te onderzoeken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie DHSC

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws