De Graafschap herpakt zich in derby na 7-3 nederlaag, vier tegengoals voor Zoet

27-09-2020 14:30 Laatste update: 14:57
21

De Graafschap had zondagmiddag wat goed te maken na de smadelijke 7-3 nederlaag bij Jong AZ. De Superboeren revancheerden zich tijdens de Gelderse derby tegen NEC en hebben de aansluiting bij de top van de Keuken Kampioen Divisie gevonden.

De Graafschap-NEC 2-0
De topper op De Vijverberg bleef lange tijd spannend, hoewel kansen schaars waren. Mohamed Hamdaoui wees zijn ploeg echter de weg na een uur spelen. De buitenspeler brak eerst de wedstrijd open na een gestopte inzet van Daryl van Mieghem en benutte twee minuten later ook een strafschop. De thuisploeg trok de wedstrijd over de streep en klimt naar een voorlopige vijfde plek. De achterstand op koploper NAC Breda bedraagt zes punten, maar De Graafschap heeft het inhaalduel met Go Ahead Eagles nog tegoed.

Spezia-Sassuolo 1-4
Jeroen Zoet en Spezia Calcio hebben een Serie A-debuut beleefd om snel te vergeten: Sassuolo bleek een maatje te groot en Zoet moest vier keer vissen. Voormalig sc Heerenveen-speler Filip Djuricic passeerde de van PSV overgekomen doelman na een klein kwartiertje. Andrey Galabinov maakte nog voor rust gelijk, maar Sassuolo liep in de tweede helft uit: Domenico Berardi benutte een door Zoet veroorzaakte penalty en ook Grégoire Defrel en Francesco Caputo kwamen nog tot scoren.