Suárez imponeert bij Atlético-debuut: twee goals en één assist in twintig minuten

27-09-2020 18:10
43

Luis Suárez is los bij Atlético Madrid. De Uruguayaanse spits, die deze week overkwam van FC Barcelona, had aan een invalbeurt van twintig minuten genoeg om twee keer te scoren, waarmee hij een groot aandeel had in de 6-1 zege op Granada.

Atlético Madrid had in Estadio Wanda Metropolitano geen kind aan het vermoeide Granada, dat donderdag nog een Europa League-wedstrijd speelde tegen Lokomotovi Tbilisi. Binnen tien minuten stond het 1-0 voor de thuisploeg door een doelpunt van Diego Costa.

In het restant van de eerste helft hield Atlético zijn kruit droog, maar na rust gingen alle remmen los. Angel Corréa maakte in de 47ste minuut de 2-0, gevolgd door de 3-0 van João Félix en 4-0 van Marcos Llorente. Vlak voor Llorente's goal mocht Suárez invallen van Diego Simeone, waarna hij binnen twee minuten de assist gaf.

Vervolgens was het écht tijd voor de grote Suárez-show. In de 85ste minuut maakte hij de 5-0 en in de blessuretijd liet hij ook nog zijn tweede treffer in Atlético-tenue aantekenen. Jorge Molina redde nog de eer namens Granada (6-1).