Masterclass Heracles tegen PSV: 'Ik heb Schmidt gezien met Salzburg en Leverkusen'

Masterclass Heracles tegen PSV: 'Ik heb Schmidt gezien met Salzburg en Leverkusen'

Gepubliceerd: zondag 27 september 2020 om 19:49zo 27-09-2020 om 19:49

Frank Wormuth kan leven met een punt tegen PSV, al had Heracles Almelo ook zomaar met de winst aan de haal kunnen gaan. Zijn tactische plan heeft gewerkt en Wormuth legt meteen uit dat Heracles het drukzetten beter beheerst dan PSV.

Heracles en PSV hielden het zondag op een 1-1 gelijkspel. Wormuth kan daarmee leven. "Aan de ene kant wel, maar we hadden ook een of twee meer goals hadden kunnen maken", zegt Wormuth tegen FOX Sports. "Soms moet je goed naar de tegenstander kijken en je strijdplan veranderen. We hebben niet zo mooi gevoetbald, maar we waren de baas over de verdediging van PSV. Daarom hadden we veel druk op de helft van de tegenstander."

Wormuth vindt niet dat PSV te zwaar gestraft is voor de handsbal van Nick Viergever, die Heracles een penalty opleverde in de eerste helft. "Penalty. Een duidelijke penalty", reageert de Duitser na het zien van de beelden. Ook de overtreding op PSV'er Noni Madueke wordt door Wormuth beoordeeld. "Ja, ook een penalty. Duidelijk."

PSV-trainer Roger Schmidt staat erom bekend dat hij zijn ploegen hoog druk laat zetten en agressief laat spelen. Maar niet PSV, maar Heracles liet dat zondag zien. "Ik weet hoe Schmidt met Leverkusen en Salzburg heeft gespeeld. Met veel lange ballen hebben wij hun plan ontregeld. We hoefden niet te voetballen, dat doen we morgen in de training weer. Wat hij wil, kan PSV nog geen 90 minuten uitvoeren", zo wordt Wormuth geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Had Heracles moeten winnen?

(987 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws