De Mos: 'Hoorde dat Malen en een andere speler gevraagd hebben om niet te spelen'

De Mos: 'Hoorde dat Malen en een andere speler gevraagd hebben om niet te spelen'

Gepubliceerd: zondag 27 september 2020 om 22:15zo 27-09-2020 om 22:15

Laatste update: zondag 27 september 2020 om 22:31zo 27-09-2020 om 22:31

Bij Rondo op Ziggo Sport wordt dieper ingegaan op de situatie rond Mohamed Ihattaren, die niet meer zeker is van zijn plek bij PSV en om wie veel te doen is. Trainer Roger Schmidt wisselde de middenvelder al na 45 minuten tegen Heracles Almelo.

PSV liet tegen Heracles een zwakke indruk achter. Ihattaren was een van de spelers die niet thuisgaf. "Ik heb het idee dat hij de spelers beter moet leren kennen", zegt Aad de Mos over Schmidt. "Het lijkt een verlenging van de voorbereidingsperiode. Anders zet je niet je belangrijkste spelers op de bank in een wedstrijd die voor PSV altijd moeilijk is: Heracles-uit."

"Tussen de regels door hoorde ik dat Malen en een andere speler (vermoedelijk Ryan Thomas, red.) gevraagd hebben om niet te spelen omdat ze pas een kruisbandblessure hebben gehad. Daar is Schmidt in mee gegaan. Daarom mocht Ihattaren spelen. Mauro speelde op links en Viergever mocht ook weer spelen."

De Mos zoomt in op de situatie-Ihattaren. "Ihattaren werd altijd gedragen door de trainers en was in balbezit altijd heel goed, maar onder Schmidt moet hij ook werken, pressing spelen en lopen. Ik heb het idee dat hij misschien te veel krachttraining gedaan heeft. Hij is te zwaar en aan de bal is hij niet meer zo goed. Of er speelt iets met makelaars. Het is voor hem nieuw dat hij gepasseerd wordt."

Ihattaren is een van de grootste talenten van PSV, maar moet nu hard knokken om zijn basisplaats terug te krijgen. "Ik heb hem een keer privé ergens gesproken in de stad. Hij had het idee dat er onder Van Bommel drie spelers goed genoeg waren voor PSV: Dumfries, Bergwijn en hij", zegt De Mos. "Die gedachte heeft hij meegekregen uit de jeugd. Toen was hij nog een spriet en kon hij de ballen overal makkelijk neerleggen. Nu is dat weg en komt hij een trainer tegen die met oefenstof aan de slag gaat en ziet dat hij niet aan de eisen voldoet."

Marco van Basten was niet bepaald onder de indruk van het spel van PSV tegen Heracles. "Ik had PSV nog niet veel gezien, dus ging er voor zitten. Onder Schmidt zou PSV veel pressievoetbal spelen en agressief zijn, maar daar heb ik in de eerste helft niet veel van terug gezien. Dat vond ik een beetje vreemd. Als je pressievoetbal speelt, moet je agressief zijn en er bovenop zitten. De ploeg die agressief was, was Heracles en niet PSV. Ik begreep het niet goed. In de tweede helft deden ze wat wisselingen en zag het er beter uit. Maar het was niet echt overtuigend."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Krijgt Ihattaren zijn basisplaats terug?

(7029 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws