'Spelers van Ajax zijn militairen die orders uitvoeren, maar er is geen generaal'

'Spelers van Ajax zijn militairen die orders uitvoeren, maar er is geen generaal'

Gepubliceerd: zondag 27 september 2020 om 23:30zo 27-09-2020 om 23:30

Laatste update: zondag 27 september 2020 om 23:42zo 27-09-2020 om 23:42

Marco van Basten mist achterin bij Ajax 'een generaal'. Hij vindt de Amsterdammers verdedigend kwetsbaar en ziet niemand die leiding neemt. Ajax kwam zaterdag tegen Vitesse goed weg met een 2-1 overwinning.

Maar niet Ajax, maar Vitesse opende sterk in de Johan Cruijff Arena. "Vitesse had in de eerste drie minuten al twee doelpunten kunnen maken", zegt Van Basten bij Rondo op Ziggo Sport.

"Ik vind Ajax verdedigend nog best kwetsbaar. Ze kunnen goed voetballen, maar achterin? Er is ook niemand die leiding geeft. Daley Blind is de ervaren speler, maar niemand zegt blijven en dekken. Het zijn allemaal militairen die orders uitvoeren, maar er is achterin geen generaal. Je moet ook iemand hebben die zegt wat er gebeuren moet. Blind is de man die het moet doen, maar doet het niet. Schuurs, Mazraoui en Tagliafico doen het ook niet. Dat is wel iets waar Ajax aan moet werken."

"Ze hadden moeite met de speelwijze van Vitesse, ook in fysiek opzicht", vult Youri Mulder aan. "Ajax kan zo goed voetballen dat als je te laat bent, je weggetikt wordt. Je moet het als tegenstander wel goed organiseren. Als je er eenmaal voorbij bent, ben je eruit."

"Het werd een één-op-één-wedstrijd", zegt Van Basten. "Ajax heeft daarin voordeel omdat ze meer kwaliteiten hebben. Maar omdat het één tegen één is kan het gevaarlijk worden, omdat Ajax verdedigend kwetsbaar is."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eens met Van Basten?

(1268 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws