Koeman looft Barça-uitblinker, maar blijft realistisch: 'Nog veel te verbeteren'

Koeman looft Barça-uitblinker, maar blijft realistisch: 'Nog veel te verbeteren'

28-09-2020 06:40
9

Ronald Koeman kon zich geen betere start wensen bij FC Barcelona. De eerste competitiewedstrijd in de Primera División werd met 4-0 gewonnen van Villarreal. Ansu Fati was een van de uitblinkers in Camp Nou.

Koeman kijkt tevreden terug op zijn officiële debuut bij de Spaanse grootmacht en looft Fati na de overwinning tegen Villarreal. "Zijn goede spel mag worden benadrukt", vertelt Koeman op de persconferentie na de wedstrijd, geciteerd door Catalunya Ràdio. "Hij speelde een geweldige wedstrijd en ik ben erg blij met zijn prestatie. Hij gaf ons spel diepgang en hij is pas zeventien jaar oud."

Fati moet zich nog verder ontwikkelen, maar Koeman denkt dat de jonge aanvaller een grote toekomst tegemoet gaat. "Hij heeft nog veel te verbeteren", blijft de trainer desondanks realistisch. "Hij mag zijn concentratie tijdens de wedstrijd niet verliezen. Maar hij luistert goed en wij zijn er om hem daar mee te helpen."

Luis Suárez
Koeman hoopt nog steeds op de komst van een nieuwe spits, helemaal na het vertrek van Luis Suárez. De Uruguayaan kende een droomdebuut bij Atlético Madrid: hij kwam tegen Granada (6-1) na ongeveer zeventig minuten binnen de lijnen, maakte twee doelpunten en gaf een assist. "We weten dat Suárez een geweldige spits is", geeft Koeman aan. "Maar we hebben die beslissing genomen. We moeten aan onszelf denken."