Begrip voor rode kaart Álvarez: 'Gewelddadig handelen, staat een rode kaart voor'

Begrip voor rode kaart Álvarez: 'Gewelddadig handelen, staat een rode kaart voor'

Gepubliceerd: maandag 28 september 2020 om 08:44ma 28-09-2020 om 08:44

Reinold Wiedemeijer staat achter de beslissing van Pol van Boekel om Edson Álvarez van het veld te sturen. De Ajax-middenvelder ging op de enkel staan van Vitesse-speler Loïs Openda en moest het veld na inmenging van de VAR verlaten.

Er bestaat de nodige discussie over de rode kaart van Álvarez. Zo vond FOX Sports-analist Kenneth Perez het wat zwaar gestraft, maar Wiedemeijer is duidelijk. "Wij laten bij de clubs elk jaar beelden zien van waar we op gaan letten", geeft hij aan in gesprek met FOX Sports. "Als allerlaatste zit er altijd een item in van wat de spelers elkaar aandoen. Dat is dan vaak gewelddadig handelen. Daar zit deze ook altijd in, even nog op iemands been gaan staan."

Wiedemeijer begrijpt dat er discussie ontstaat over de situatie van Álvarez. "Er wordt in praatprogramma's gezegd: doet hij het nou met opzet? Dat is nou net hetgeen wat wij niet kunnen zien. Dat weten wij niet. Wat wij zien, feitelijk: hij staat op die enkel. Dat is een ander soort gewelddadig handelen, daar staat een rode kaart voor. Wij willen dit absoluut uit het voetbal hebben", sluit Wiedemeijer af.

Ajax wist de wedstrijd tegen Vitesse uiteindelijk wel te winnen. Antony maakte na zeventig minuten spelen de winnende 2-1.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws