Feyenoord reageert ontstemd, 'KNVB gaat clubs om 17.00 uur inlichten'

Feyenoord reageert ontstemd, 'KNVB gaat clubs om 17.00 uur inlichten'

Gepubliceerd: maandag 28 september 2020 om 16:10ma 28-09-2020 om 16:10

De KNVB brengt de betaald voetbal clubs uit Nederland om 17.00 uur op de hoogte van de maatregelen die het kabinet gaat nemen in de strijd tegen het coronavirus. De verwachting is dat er geen publiek meer welkom is in de stadions.

Het is nog niet officieel, maar het kabinet lijkt dat maandagavond bekend te gaan maken. Het Algemeen Dagblad schrijft dat de clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie op de hoogte worden gebracht door de KNVB, die voor 17.00 uur een video-call ingelast heeft. De maatregelen gaan dinsdag om 18.00 uur in en worden in ieder geval drie weken gehandhaafd.

Premier Mark Rutte vertelde vorige week dat supporters 'gewoon hun bek moesten houden en naar de wedstrijd moesten kijken'. Dat naar aanleiding van de situatie in De Kuip, waarin niet alle supporters van Feyenoord zich aan de coronaregels hielden. Afgelopen weekend ging het in alle stadions uitstekend, toch besluit het kabinet om publiek te verbieden.

Feyenoord is ontstemd over de maatregelen die genomen gaan worden. "Als dit juist is, is dit een enorme klap voor alle clubs", zegt een woordvoerder tegen RTV Rijnmond. De woordvoerder benadrukt dat de Nederlandse clubs er alles aan doen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. "En dat terwijl er nog steeds geen bewijs is dat het virus zich in de open lucht in stadions verspreidt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Terecht dat er geen publiek meer welkom is

(3422 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws