Swart hekelt: 'Dumfries slaat die verdediger zo neer, PSV had moeten verliezen'

Swart hekelt: 'Dumfries slaat die verdediger zo neer, PSV had moeten verliezen'

Gepubliceerd: maandag 28 september 2020 om 17:22ma 28-09-2020 om 17:22

Laatste update: maandag 28 september 2020 om 18:20ma 28-09-2020 om 18:20

Sjaak Swart baalt stevig van de willekeur bij de VAR en de scheidsrechters. Volgens Mister Ajax heeft PSV wel heel veel geluk dit seizoen, terwijl Ajax al twee keer onterecht een rode kaart kreeg.

Emile van de Sande
AMSTERDAM

De Amsterdammers moesten zaterdag tegen Vitesse met tien man verder na een rode kaart voor Edson Álvarez. "Weer een schandalige beslissing van de VAR en de scheidsrechter", foetert Swart voor de microfoon van VoetbalPrimeur. "Je ziet zuiver dat dit geen moedwil is. En dan krijg je meteen rood... Als je dan ziet dat Ajax in twee wedstrijden rood heeft gehad dat geen rood moet zijn. Gewoon overdreven."

Swart denkt dat er met twee maten wordt gemeten. "Dan zit ik een week eerder naar PSV te kijken, die wedstrijd tegen Emmen. Niemand heeft wat over die tweede goal gezegd, maar die jongen van Emmen die hem wegkopte krijgt me een gooi in z'n rug. Ongelooflijk. Maar dat heeft de VAR toevallig niet gezien. Hebben ze daar blinden in dat toestel gehad of zo? Ongelooflijk."

Volgens Swart werd PSV zondag tegen Heracles Almelo bovendien weer gematst. "Dumfries ging er langs, maar hij werkt altijd met z'n armen. Hij slaat die verdediger zó neer. En niemand gaat er over door en laat het aan de VAR zien. Terwijl Ajax twee keer rood krijgt! En niet omdat ik toevallig voor Ajax ben, want ik neem het ook voor anderen op. Maar PSV moet gewoon vier punten minder hebben. Ze moeten gelijkspelen tegen Emmen en verliezen van Heracles."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws