Bergkamp speculeert over rentree in 'Ajax-rol': 'Tussen de linies, net als speler'

Bergkamp speculeert over rentree in 'Ajax-rol': 'Tussen de linies, net als speler'

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 09:05di 29-09-2020 om 09:05

Laatste update: dinsdag 29 september 2020 om 09:07di 29-09-2020 om 09:07

Bij Dennis Bergkamp begint het weer te kriebelen, drie jaar na zijn geruchtmakende vertrek bij Ajax. The Non-Flying Dutchman loopt al enige tijd rond in de jeugdopleiding van Almere City, maar zou het mooi vinden om een vergelijkbare functie als bij Ajax op te pakken.

Bergkamp was toen lid van het technisch hart en was naar eigen zeggen verantwoordelijk voor de verbinding tussen het eerste elftal en de jeugdteams. "Wat ik bij Ajax deed, was een beetje hetzelfde als wat ik als speler had. Ik was geen middenvelder of aanvaller, maar speelde altijd tussen de linies. Zo zie ik mezelf ook als trainer", vertelt hij aan de BBC.

"Ik vind het mooi om betrokken te zijn bij het eerste team, maar mijn kracht ligt in de doorstroom van jeugdspelers", vervolgt de 79-voudig international van Oranje. Het verbaast hem dat er niet meer 'types-Bergkamp' rondlopen bij de grootste Europese clubs. "Daar zijn het eerste elftal en de jeugdopleiding vaak twee losse eilandjes."

De 51-jarige Amsterdammer moest in december 2017 het veld ruimen bij Ajax, samen met hoofdtrainer Marcel Keizer en assistent Hennie Spijkerman. "Sindsdien heb ik geen fulltime baan meer gehad. Ik ben er ook niet actief naar op zoek, maar ik denk er steeds meer over na om terug te keren op het trainingsveld. Want dat is waar ik het meest van houd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws