'Volgende clausule-soap dreigt voor Barça: optie in Fati-contract ongeldig'

'Volgende clausule-soap dreigt voor Barça: optie in Fati-contract ongeldig'

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 12:49di 29-09-2020 om 12:49

Laatste update: dinsdag 29 september 2020 om 12:56di 29-09-2020 om 12:56

Na alle commotie rondom de transferclausule in het contract van Lionel Messi is er nu ook verwarring ontstaan over de clausule in het contract van supertalent Ansu Fati. Diens zaakwaarnemer Jorge Mendes meent zelfs dat de clausule ongeldig is.

FC Barcelona meent een eenzijdige optie te hebben om het contract van Fati, dat in de zomer van 2022 afloopt, te verlengen tot medio 2024. De Spaanse grootmacht haalde Fati al definitief naar het eerste elftal, waardoor de transferclausule van de zeventienjarige aanvaller omhoog ging naar 400 miljoen euro. Hierdoor wordt hij als 'onverkoopbaar' gezien.

Echter is er ook rondom deze clausule verwarring ontstaan. Volgens Catalunya Ràdio is de zaakwaarnemer van Fati, Jorge Mendes, van mening dat de eenzijdige optie van Barcelona om het contract tot 2024 te verlengen ongeldig is. 

Dit hoeft niet te betekenen dat Fati in 2022 daadwerkelijk kan vertrekken bij Barcelona. Mendes is bereid om met Barcelona te onderhandelen over een nieuw contract voor Fati, maar wil daarbij dan wel een grote salarisverhoging voor zijn pupil zien. Dit beseft Barça ook: de club is dan ook van plan Fati een verbeterd contract aan te bieden.

Naar verluidt heeft Manchester United eerder deze transferperiode al een bod van 150 miljoen euro neergelegd bij FC Barcelona, maar de club van trainer Ronald Koeman houdt vast aan de afkoopsom van 400 miljoen en wil Fati absoluut niet kwijt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws