Sparta verwerpt KNVB-voorstel: 'Verschrikkelijke, absurde, onduidelijke regel'

Sparta verwerpt KNVB-voorstel: 'Verschrikkelijke, absurde, onduidelijke regel'

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 14:44di 29-09-2020 om 14:44

Sparta heeft een schikkingsvoorstel van de KNVB verworpen en gaat de schorsing van Mica Pinto aanvechten. De 27-jarige linksback kreeg zaterdag rood tegen PEC Zwolle wegens vermeend hands op de doellijn: Sparta meent echter dat Pinto de bal schouder raakte.

De Kasteelheren vonden de voorgestelde schorsing van één wedstrijd dan ook disproportioneel. "Pinto krijgt voor een futiliteit én een penalty tegen én een rode kaart en nu wil de aanklager van de KNVB hem ook nog eens voor een wedstrijd schorsen", somt directeur Henk van Stee op in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dit staat toch in geen enkele verhouding tot het vergrijp, waar volgens ons niet eens sprake van was. Waar gaat dit over, zeg?"

Het geval-Pinto staat niet op zichzelf: ook Nick Viergever kreeg tijdens Heracles Almelo-PSV een penalty tegen, terwijl hij de bal naar eigen zeggen op zijn schouder kreeg. De dit seizoen ingevoerde handsregel – als de bal onder de oksel terechtkomt, is het automatisch hands – heeft niet voor meer duidelijkheid gezorgd, concludeert Van Stee. "Het is een even verschrikkelijke, absurde als onduidelijke regel", vindt hij. "Om die reden vechten we het strafvoorstel ook aan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Stelling: de nieuwe handsregel werkt voor geen meter en moet direct afgeschaft worden

(580 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws