Update: 'Ajax niet akkoord met schikkingsvoorstel Álvarez, donderdag uitsluitsel'

Update: 'Ajax niet akkoord met schikkingsvoorstel Álvarez, donderdag uitsluitsel'

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 11:18di 29-09-2020 om 11:18

Ajax is niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de KNVB. De bond wil Edson Álvarez voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, schorsen voor zijn rode kaart tegen Vitesse van afgelopen zaterdag, meldt De Telegraaf.

Álvarez kreeg van scheidsrechter Pol van Boekel rood omdat hij op de enkel van Vitesse-spits Loïs Openda ging staan. De Mexicaan ontkende dat het met opzet was. De KNVB wil Álvarez dus voor drie wedstrijden schorsen, maar daar gaat Ajax niet mee akkoord. Het is nu aan de tuchtcommissie.

Volgens De Telegraaf worden Ajax en Álvarez gesteund door 'de mening van meerdere collega-arbiters van Van Boekel, die vinden dat de actie maximaal met geel had moeten worden bestraft, omdat de door de UEFA als voorwaarde gestelde brutality (wreedheid) ontbreekt', schrijft de krant.

Ajax speelde een helft met een man minder tegen Vitesse, maar won de wedstrijd wel. Het werd 2-1 in de Johan Cruijff Arena.

Update: Ook Voetbal International meldt dat Ajax niet akkoord is gegaan met het schikkingsvoorstel van de KNVB. De Amsterdammers laten de tuchtcommissie naar de zaak kijken. De zaak wordt op donderdag behandeld in Zeist. Ajax-trainer Erik ten Hag gaf al aan niets te begrijpen van de rode kaart voor Álvarez.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Drie wedstrijden is te zwaar gestraft

(3265 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws