'Feyenoord heeft in z'n eigen vlees gesneden, een voorsprong op de toekomst'

'Feyenoord heeft in z'n eigen vlees gesneden, een voorsprong op de toekomst'

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 20:34di 29-09-2020 om 20:34

Sportmarketeer Chris Woerts vreest dat Feyenoord hard geraakt gaat worden door de nieuwe maatregelen van het kabinet. De stadions moeten in ieder geval de komende drie weken dichtblijven.

Woerts, voormalig commercieel directeur van Feyenoord, geeft zijn oude club ook een compliment. "Het wordt heel lastig voor Feyenoord, al moet ik zeggen dat Feyenoord gelijk in z'n eigen vlees heeft gesneden. Iedereen heeft salaris ingeleverd tot 25%, een van de hoogste percentages van alle clubs in het betaalde voetbal", zegt hij tegen RTV Rijnmond.

"Die hebben een voorsprong op de toekomst, maar er is geen twijfel dat dit een hard gelag zal zijn. Er gaan harde klappen vallen, want je kunt een euro maar één keer uitgeven. Alles zal gefocust zijn op het in stand houden van de selectie. Dat is de levensader van de club", zegt Woerts.

Woerts verwacht dat de topclubs het wel zullen redden. Voor kleinere clubs vreest hij. "De grote clubs zijn too big to fail. Dat zijn een soort systeembanken die altijd overeind zullen blijven. Linksom of rechtsom, die worden wel gesteund door wie dan ook. De kleinere clubs die teren op een kleine achterban en het moeilijk hebben zullen omvallen. Daar zal weinig draagvlak voor zijn om die in de lucht te houden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws