Feyenoord-arts Van Eijck noemt resultaten 'veelbelovend': 'Onwaarschijnlijk laag'

Feyenoord-arts Van Eijck noemt resultaten 'veelbelovend': 'Onwaarschijnlijk laag'

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 15:52di 29-09-2020 om 15:52

Hoewel de stadions in de Eredivisie voorlopig leeg blijven, zet Feyenoord-clubarts Casper van Eijck zijn onderzoek naar de besmettingskans tijdens wedstrijden in het betaald voetbal voort. De eerste resultaten zijn volgens hem 'veelbelovend en hoopgevend'.

"We hebben de eerste gegevens binnen van de wedstrijd tegen FC Twente", vertelt Van Eijck in de Dickvoormekaar podcast van Voetbal International. "Er zijn drieduizend mensen geweest waarvan er vijf zich bij de GGD hebben gemeld met een positieve test. Die personen worden nu onderzocht of ze alle vijf hetzelfde virus hebben en of het waarschijnlijk is dat ze dat hebben opgelopen tijdens de wedstrijd. Dus dat onderzoek loopt volledig verder. En het aantal dat we hebben opgespoord, vijf dus, is onwaarschijnlijk laag en dus heel erg mooi, veelbelovend en hoopgevend."

De gegevens van het thuisduel met ADO Den Haag worden binnenkort bekend. "Dat duurt een dag of zeven, want dan krijgen mensen klachten. Dus daarom wordt komende week voor ons belangrijk. Daarna gaan we alle virussen bekijken of we die kunnen karakteriseren en kunnen zien waar ze vandaan komen. Daarbij hebben we ook het rioolwater onderzocht, dus nogmaals, het gaat gewoon verder. Het is alleen jammer dat we de pilot die we hebben opgezet tegen Twente en ADO niet kunnen doorzetten, want het liep gesmeerd, we waren blij en tevreden. Zodra het weer mogelijk is, gaan we daarmee weer verder aan de slag."

Van Eijck heeft gemengde gevoelens bij het besluit van het kabinet om geen fans meer toe te laten. "Maar waarop het gebaseerd is, mag Joost weten. Als je ziet hoe het publiek in De Kuip zich zondag heeft gedragen, ja, dan vind ik dat we juist op de goede weg zijn met mensen bewust te maken wat er allemaal aan de hand is."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws