Willem II hoopt op herhaling van Trésor-scenario: NEC-talent wordt gehuurd

Willem II hoopt op herhaling van Trésor-scenario: NEC-talent wordt gehuurd

Gepubliceerd: woensdag 30 september 2020 om 17:10wo 30-09-2020 om 17:10

Willem II is met NEC tot overeenstemming komen over een overstap van Ole Romeny. Dat maken de Tilburgers bekend via hun sociale kanalen. De aanvaller maakt op huurbasis de overstap naar Tilburg en kan op een later moment definitief worden overgenomen.

De Nijmegenaar volgt daarmee in de voetsporen van Mike Trésor Ndayishimiye, die vorig seizoen ook van NEC naar Willem II ging. De Tilburgers bedongen ook voor de Belg een afkoopsom, die na een bijzonder succesvol seizoen in de Eredivisie gelicht werd. De hoop bij de Tricolores is dat Romeny net zo'n groot succes zal blijken te zijn. "Ik wil zoveel mogelijk minuten maken en laten zien wat ik kan", zegt de 20-jarige aanvaller op de site van Willem II.

Wilco van Schaik, algemeen directeur van NEC, laat weten waarom zijn club besloten heeft om Romeny aan de Tilburgse Eredivisionist te verhuren. "Wij denken dat Willem II een club is waar hij zich, gezien zijn kwaliteiten, verder kan ontplooien. Soms geeft een andere omgeving je net dat extra zetje in de rug en we hopen dat dit ook voor Ole geldt. We wensen hem veel succes in Tilburg!"

Vooralsnog speelde de talentvolle aanvaller, die als spits en als vleugelaanvaller uit de voeten kan, 64 officiële wedstrijden voor de Nijmegenaren. Hierin kwam hij tien keer tot scoren en gaf hij acht assists. Toch wist hij het NEC-publiek nooit echt voor zich te winnen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws