'PSV-schlemiel' Mvogo: 'Die journalist stopte niet, vroeg vier keer hetzelfde'

'PSV-schlemiel' Mvogo: 'Die journalist stopte niet, vroeg vier keer hetzelfde'

Gepubliceerd: woensdag 30 september 2020 om 20:28wo 30-09-2020 om 20:28

Laatste update: woensdag 30 september 2020 om 20:30wo 30-09-2020 om 20:30

Yvon Mvogo kende een veelbesproken start als PSV-keeper: in zijn eerste twee duels bij de club ging hij twee keer flink in de fout. De sluitpost laat zich niet van de wijs brengen en geeft aan dat hij op dezelfde manier zal blijven spelen.

"Dit is niet de manier om een goede eerste indruk te maken", vertelt Mvogo in een uitgebreid interview met Voetbal International over zijn valse start bij PSV. "Die goal tegen FC Emmen was ongelooflijk. Ik kan niet eens beschrijven wat er gebeurde. Ik had echt medelijden met het team en met mezelf. Ik wil mijn elftal altijd helpen en het niet in een lastige positie brengen. Maar dat is precies wat er wel gebeurde."

Mvogo laat zich echter niet beïnvloeden door alle kritiek van buitenaf en blijft zijn eigen koerst varen. "Ik heb die fouten gemaakt, punt. Dat heeft iedereen kunnen zien. Maar tegen FC Groningen speelden we goed en wonnen we ook terecht. Een keeper kan een fout maken, net als de rest van de spelers. Maar als het niet van invloed is op de eindstand, is het niet zo erg en moet je ervan leren."

"Toch bleef die verslaggever van de televisie er na afloop maar over doorgaan", vervolgt Mvogo. "Ik had al gezegd dat het een fout was dat ik Jorrit Hendrix aanspeelde. Maar die journalist stopte niet. Hij vroeg vier keer hetzelfde. Ik dacht: wat wil hij nou? Dat ik ga huilen? We hebben toch echt gewonnen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws