Unnerstall steunt Mvogo: 'Wat moet ik dan doen? Doe je niet, beneden alle peil'

Unnerstall steunt Mvogo: 'Wat moet ik dan doen? Doe je niet, beneden alle peil'

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 08:46di 22-09-2020 om 08:46

Lars Unnerstall raakte deze zomer zijn basisplek kwijt aan collega Yvon Mvogo, die tegen FC Groningen én tegen FC Emmen opzichtig in de fout ging. De huidige reservekeeper van PSV heeft echter niet in zijn vuistje gelachen, verzekert hij tegenover De Limburger.

Unnerstall was na twee seizoenen VVV-Venlo aanvankelijk reserve achter Jeroen Zoet, maar werd in november eerste doelman. Inmiddels is hij zijn plekje dus weer kwijt. "Ik ken mijn kwaliteiten. Die verschillen op het vlak van meevoetballen van die van Yvon. En nu we een nieuwe speelwijze hebben, kiest de trainer (Roger Schmidt, red.) daarvoor. Dat is zijn goed recht", aldus de dertigjarige Duitser. Unnerstall was aanvankelijk de teleurgesteld na de komst van Mvogo. "Maar met dat gevoel was ik na een week klaar. Het heeft geen zin om je hoofd te laten hangen."

De tweede keus van PSV zag zijn Zwitserse collega twee keer flink blunderen. "Ik hoop echt dat Yvon zijn doel schoon houdt donderdag", blikt hij vooruit op het Europa League-duel met NS Mura. "Ik ben een teamspeler en ondersteun de nummer 1. Juist als hij de fout in gaat." Unnerstall is dan ook niet van plan om Mvogo het leven zuur te maken, integendeel zelfs. "Wat moet ik dan doen? Hem tijdens de warming-up slecht inschieten? Of hem zwartmaken in de media? Dat doe je niet. Dat is beneden alle peil. Zo wil ik niet behandeld worden en zo zal ik nooit een teamgenoot behandelen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Schmidt een fout gemaakt door Mvogo te verkiezen boven Unnerstall?

(1333 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws